Penny Arcade Adventures продължават с Episode 3 от създателите на Cthulhu Saves the World

Pinterest LinkedIn +

Американското независимо студио Zeboyd Games, чието име се асоциира най-вече с двуизмерните ролеви игри с ретро визия Breath of Death VII: The Beginning и издадената навръх 2011 г. Cthulhu Saves the World, се е заело с разработката на Episode 3 от трилогията Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness.

Първоначално планирана като трилогия, поредица бе прекъсната преждевременно след рилийза на Episode 2 преди близо три години, тъй като оригиналният производител на игрите, Hothead Games, предпочете да се концентрира върху собствения си франчайз DeathSpank, чиято трета част, The Baconing, ще се появи на бял свят тази седмица.

След оттеглянето на Hothead, създателите на Penny Arcade – Джери Холкинс и Майк Крахулик, обявиха решението си сами да завършат трилогията в не-интерактивен формат, "защото искаме да сме сигурни, че хората нямат да останат в неведение за развръзката на тази история".

В каква посока ще отведат феновете на Penny Arcade Adventures Zeboyd Games и каква платформа ще им бъде нужна, за да изиграят Episode 3, все още не е ясно, но от студиото вече разкриха намеренията си да създадат коренно различна игра от предишни две, с "16-битов графичен стил, подобен на този на Final Fantasy VI"

Сподели.