Излезе Cthulhu Saves the World

Pinterest LinkedIn +

Притежателите на Xbox 360 вече могат да се сдобият с новото заглавие от производителите на Breath of Death VII, Zeboyd Games - Cthulhu Saves the World, налична в каталога на Xbox Live Indie Games.

Cthulhu Saves the World е пародийно RPG, вдъхновено от разказа на прочутия хорър писател Х. П. Ловкрафт, The Call of Cthulhu. Главното действащо лице и в разказа, и в играта, е гигантското, отвратително на вид неземно същество, подобно на октопод, Cthulhu, което решава да унищожи света и да го запрати във вечен мрак.

Преди това обаче, той трябва героично да го спаси - странна логика, която става причина мрачното божество и неговите подчинени да се впуснат в приключение, изпълнено с изкупление, романтика и лудост, според описанието на Zeboyd Games.

Играта е изградена чрез 16-битови графики, комиксови кътсцени, походови RPG битки, три нива на трудност, седем игрални персонажа, три бонус режима, 20 оригинални песни и няколко системи за качване на нива. Прогресът в геймплея, чието времетраене е между 6 и 10 часа, може да бъде запазен във всеки един момент, а най-важните битки могат да бъдат преигравани.

Cthulhu Saves the World се продава на цена 240 Microsoft Points ($3 USD), като има и безплатна демо версия.

Сподели.