Първото електрическо Bentley идва най-рано след 5 години

Pinterest LinkedIn +

Електрическите коли са основна тема в автомобилната индустрия, но въпреки това не всички производители бързат да предлагат такива модели. Сред тях е и "Bentley". Изпълнителният директор на компанията, Ейдриън Холмарк, обяви в интервю пред "Automotive News Europe", че електрификацията е главна тема, но компанията няма да бърза с първия си изцяло електрически модел.

Една от основните причини е, че "Bentley" не иска просто да направи електрическа версия на настоящ модел. Вместо това компанията разработва изцяло нов, самостоятелен модел, който е създаден от самото начало да бъде електрически.

Това идва с допълнителни цели. В "Bentley" не искат моделът да е компромисен, а да са сигурни, че всеки негов аспект ще отговори на високите стандарти. Това означава не само качество на технологията, но и ефикасност, достатъчно дълъг пробег и т.н.

Холмарк казва, че инженерите на "Bentley" може да използват елементи от платформите за електрически автомобили на собственика си "Volkswagen Group". Електрификацията ще позволи на инженерите да оптимизират и размерите на колите. Те може да са по-малки отвън, но да предлагат повече пространство вътре, тъй като електрифицираните платформи могат да спестяват място.

Основното предизвикателство ще са батериите, като от "Bentley" очакват и разглеждат новите им версии, включително твърди батерии, които са по-компактни и леки от литиево-йонните. Именно защото все още трябва да се изчака развитието и на други технологии, електрическото Bentley може да се появи най-рано през 2025 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.