"Bentley" ще предлага коли под наем, но само за избрани

Pinterest LinkedIn +

Все повече автомобилни производители разглеждат предлагането на колите си под наем като алтернативен вариант за доходи. Сред тях е и "Bentley", но компанията има малко по-различно виждане за тази услуга.

В САЩ тя вече предлага услугата "Bentley при поискване", като планира да я въведе и във Великобритания, съобщава "Autocar". И макар името ѝ да звучи атрактивно, "Bentley при поискване" ще могат да получават само настоящи собственици на автомобил от същата марка.

Идеята на услугата е да осигури на клиентите си достъп до "различни коли за различни цели". Например собственик на двувратия Continental GT да вземе големия SUV Bentayga за няколко дни за семейно пътешествие.

Услугата ще се предлага и за клиентите, които пътуват много със самолет в САЩ. Те могат и ще могат да си взимат модел на "Bentley" от летището и така винаги ще имат досег с любимата си кола. В "Bentley" вече обмислят как да направят "хъбове" на летища по целия свят.

Ползването на автомобил през тази услуга няма да е безплатно. Цените варират според модела и други условия, но Bentayga например струва 800 долара на ден в САЩ.

Услугата е част от платформата "Bentley Network", която компанията изгражда в общо приложение. В него има новини от компанията, покани за ексклузивни събития, достъп до услуга за персонализиране на нов автомобил и др. Целта е да се предоставят повече услуги и удобства на клиентите, но автомобилите остават най-важната и основна цел на компанията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.