"Bentley" ще конкурира "Rolls-Royce" с нов луксозен модел

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Bentley" е почти готова с новия си луксозен модел, който ще конкурира "Rolls-Royce". Това ще е последното поколение на лимузината Flying Spur.

Беше показана демонстрационна снимка с нов дизайн на емблемата на колата. На нея има "летящо" В с крила от кристал. Логото се прибира в предницата на автомобила, подобно на Spirit of Ecstacy на Rolls-Royce.

Новият Flying Spur трябва да бъде представен официално по-късно тази година. Това ще е 4-врат седан с доста големи размер и нова, по-масивна визия.

Автомобилът ще бъде позициониран като по-голям и луксозен модел спрямо сегашния и ще бъде конкурент на топ версиите на S-класата на "Merceres", а именно на AMG и Maybach предложенията.

Flying Spur ще използва същата платформа като купето Continental GT. Това е платформата MSB на "Porsche". Очаква се колата да е с традиционен двигател с вътрешно горене, но има голяма вероятност да се предлага и plug-in хибрид. Изцяло електрическа модификация засега не се очаква.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.