От "Bentley" смятат, че електрическите коли не са готови за луксозните модели

Pinterest LinkedIn +

От "Bentley" засега не планират да предлагат изцяло електрически автомобил. Пред "Automotive News Europe" изпълнителният директор на компанията Адриан Холмарк коментира, че технологията на батериите за електрически коли все още не е достатъчно развита.

Плътността и издръжливостта на батериите трябва да се подобри значително, за да може да отговори на нуждите на най-луксозните модели на "Bentley", казва Холмарк. "Проблемът е, че при нашия сегмент и размер на колите ни, както и при целите, които гоним, сегашните батерии ограничават размера на колата, която може да се предложи с приличен пробег", допълва той.

Според него това положение няма да се подобри поне до 2023 г. или 2025 г. Едва след това от "Bentley" ще мислят за изцяло електрически модел. Холмарк смята, че такъв ще се хареса от клиентите на компанията, като 40% вече обмислят покупка на такава кола.

От "Bentley" обаче не смятат, че този факт трябва да накара компанията да бърза с електрически модел. Холмарк иска всичко да е налице и достатъчно развито, за да може да отговори на високите очаквания на клиентската си база.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.