"Bentley" с "почти катастрофален" удар заради новите еко норми

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителният директор на "Bentley" Адриан Холмарк обяви пред "Automotive News Europe", че новите еко норми на Европейския съюз са нанесли "почти катастрофален" удар върху компанията. Причината – тя се е забавила с въвеждането на нужните промени, за да могат автомобилите ѝ да отговарят на изискванията, което означава, че не може да ги продава, докато това не се случи.

"Bentley" вече е загубила 137 млн. евро само за първите 9 месеца на тази година. За същия период на миналата година компанията дори беше на лека печалба.

"Не бяхме достатъчно бързи в пренасочването на ресур и приоритизирането на някои наши разработки, за да ги сертифицираме навреме", коментира Холмарк. Това налага "Bentley" да отложи доставките на новия Continental GT за някои клиенти, както и пускането на хибридния модел на SUV-a Bentayga.

Директорът на компанията казва още, че тестовете са забавили около 300-400 бройки от автомобилите и допълва, че в Европа няма достатъчно капацитет да се тестват всички модели. Новите изисквания влязоха в сила от 1 септември тази година и доста компании и модели не бяха готови навреме с нужните сертификати.

Немалка част от тях станаха готови след срока, което принуди временно спиране на продажбите им. От "Bentley" очакват, че през последните три месеца на тази година ще успеят да възстанови част от загубите и да излязат на печалба за тримесечието.
Сподели.