Новият Range Rover ще конкурира предложенията на Bentley и Rolls-Royce

Pinterest LinkedIn +

Британските автомобилни марки постепенно си заформят доста сериозна битка в сегмента на суперлуксозните SUV. След Bentley и Rolls-Royce сега и следващото поколение на Range Rover ще се насочи към тази част от пазара, съобщава Autocar.

Новата версия на Range Rover се очаква едва през 2021 г. Тя ще се конкурира и с останалите предложения от високия клас на Audi, BMW и Lamborghini. Land Rover потвърждава, че следващото поколение на Ranger Rover и Range Rover Sport ще използват изцяло нова архитектура.

В момента се подготвя заводът, който ще ги произвежда, като той се модернизира за новите технологии, които ще се предлагат в автомобила. Характерно за новата архитектура е, че тя ще е най-леката досега в целия концерн с Jaguar.

Платформата е от алуминий, като ще се използва на всички бъдещи Jaguar Land Rover модели. Макар платформата да е много по-лека от сегашната, това няма да се отрази особено на крайното тегло на някои от моделите. Причината е, че разликата в теглото ще бъде компенсирана от батериите за електрическите и хибридните версии на Range Rover.

Автомобилът ще е с размерите на Bentley Bentayga или съвсем малко по-малък от него. От гледна точка на дизайн, екстериорът няма да е много по-различен, като промените ще са малко. Идеята е да се запази ДНК-то и харесваният в момента вид на автомобила.

Хибридният Range Rover ще е plug-in с електрифицирана задна ос в комбинация с 4-цилиндров бензинов двигател. Ще се предлагат и нови V6 двигатели от Ford, а сегашната гама двигатели ще бъде прекратена.

Големите промени ще са в интериора, който ще стане еволюция на този от Velar с още повече технологии. Range Rover ще запази и някои класически бутони, защото компанията иска колата да носи духа на оригинала и не всяка функция да се управлява чрез сензорен дисплей. Това ще важи особено за офроуд системата. Така Range Rover, макар значително по-луксозен, ще продължи да бъде и много способен извън пътя и да е удобен за управление от почитателите на по-предизвикателното шофиране.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.