"Bentley" представи новия Continental GT кабриолет

Pinterest LinkedIn +

"Bentley" продължава работа по обновяване на продуктовата си гама. Компанията представи и новото трето поколение на кабрио версията на Continental GT, съобщава "Automotive News Europe".

Автомобилът използва платформата MSB на Volkswagen Group, на която разчита и Porsche Panamera. Кабриолетът използва елементи от прототипа EXP 10 Speed 6, който компанията представи по-рано.

Continental GT Convertible използва 6-литров W12 двигател с 626 к.с. и 8-степенен автоматик ZF. Колата е по-тежка от купето със 170 кг. и тежи 2418 кг. Въпреки това е с 20% по-лека спрямо предишното поколение.

По данни на производителя новият модел може да се изстреля от място до 100 км/ч за 3,7 сек. Максималната му скорост е 333 км/ч.

От "Bentley" казват, че механизмът на сгъваемия покрив е преработен и са използвани нови материали за изолация, което прави автомобила тих колкото купето на предишното поколение.

Кабриолетът споделя и много от екстрите на купето, включително тройния въртящ дисплей. Освен това има и допълнителни екстри като нагряващи се подлакътници и др. Компанията засега не обявява кога започват продажбите и каква ще е цената на новия кабриолет.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.