"Bentley" атакува S-Class на "Mercedes" с новото поколение на Flying Spur

Pinterest LinkedIn +

Топ моделът на S-класата на "Mercedes" вече си има нов конкурент. "Bentley" представи третото поколение на лимузината Flying Spur, което ще атакува спортните AMG версии на S-класата, както и най-луксозната ѝ Maybach версия едновременно.

Новият Flying Spur следва традицията и използва много от дизайна и технологиите на Continental GT. Седанът използва същата платформа MSB, която е дело на "Porsche". Той е по-голям спрямо предишното поколение, като междуосието е удължено със 127 мм.

Колата взима малко и от "Rolls-Royce" – емблемата ѝ може да се прибира в решетката, за да е недостъпна за крадци. Външният вид наподобява купето GT, но е с по-изчистени линии.

Колата ще използва 6-литров W12 двигател с турбо, като ще генерира 626 к.с. и 900Nm въртящ момент. Тя ще има и 8-степенна автоматична предавателна кутия ZF.

Задвижването ще е и на 4-те колела, като задните ще могат и да завиват. Специална система ще разпределя мощността повече към предната или задната ос според ситуацията и условията.

Интериорът също е преработен. В него има много повече технологии, включително 12,3-инчов сензорен дисплей, който е поставен на въртящо рамо с 3 позиции, както е и при купето GT. Има изцяло нови седалки, подобрено качество на материалите и др. Ще се предлага и панорамен покрив, който ще покрива целия таван, а не само част от него. Целта е колата да комбинира високо ниво на лукс с мощ и бързина.

"Bentley" започва да приема поръчки за колата през есента на тази година, а първите бройки ще пристигнат при клиентите в началото на 2020 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.