Паркирана кола получава редовни глоби за превишена скорост

Pinterest LinkedIn +

Камерите за следене на скоростта създават проблеми не само на нарушителите. Понякога и паркирани автомобили се оказват глобени, а в случая на Доналд Шулц от Ню Орлиънс това дори се случва редовно, съобщава "Autoblog".

Пред дома на Шулц е монтирана камера за следене на скоростта. Той паркира личния си автомобил пред нея и това се оказва достатъчно, за да получи 7 глоби за превишена скорост за последните няколко години. Проблемът датира от 2011 г. насам.

Оказва се, че когато по улицата премине автомобил, който превишава скоростта, това активира сензора на камерата и тя прави снимка. Софтуерът обаче разчита и разпознава номера на по-близката кола, която се оказва паркираният пикап на Шулц. Така вместо при нарушителя глобата отива при Шулц.

Шулц реално не е бил глобен досега. За да не бъде глобен, той трябва всеки път да ходи до местната община и да подава жалба. "Преди няколко години ходех толкова често, че накрая ми дадоха телефон на служител, на когото да се обаждам и така да си спестя ходенето", коментира Шулц пред "Fox News".

През 2016 г. най-сетне се намерило решение. Служители на фирмата изпълнител преместили камерата малко по-назад, което спряло грешното отчитане от софтуера. В края на март т.г. обаче служители на общината отново върнали камерата на старото място. Още в началото на април Шулц получил две глоби пак на името на паркирания си пикап. Едната глоба дори била заради движещ се бързо полицейски автомобил.

Оказва се, че дори и софтуерът не е изцяло виновен. Пред местната телевизия "WWL-TV" градската управа коментира, че всяка глоба се преглежда от двама души – техник и представител на полицията. Това означава, че всяка подобна глоба на Шулц реално е видяна от двама души, които не са забелязали проблема. Полицията в Ню Орлиънс пък отговаря, че няма да мести повече камерата, но изпълнителят ще обучи служителите си, за да могат да управляват данните от камерите по-правилно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.