Грузия забранява черни автомобили за политиците

Pinterest LinkedIn +

Грузинското правителство въвежда забрана за купуване на черни автомобили за държавни цели и институции, съобщава "РИА Новости". Решението е част от предизборните обещания на министър-председателя Гиорги Квирикашвили.

Според Квирикашвили трябва да се сложи край на "епохата на черните джипове". Вместо това правителството залага изисквания за постепенната подмяна на автопарка с екологично чисти автомобили, включително и изцяло електрически.

Министър-председателят на Грузия смята, че черните автомобили създават неправилни асоциации и иска държавниците вече да не се свързват с представи за лукс и привилегии. 

До 25 април всички министерства трябва да са готови със своите планове за подмяна на автопарка. Те трябва да са съобразени с новите правила. Сред тях има изискване нито един нов служебен автомобил да не харчи повече от 6 литра на 100 км. Колите могат да бъдат всякакъв друг цвят, но не и черен.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.