Отиде си основателят на промоутърската компания "Loud Concerts" Мартин Стоянов

Pinterest LinkedIn +

На 50-годишна възраст си отиде основателят на промоутърската компания "Loud Concerts" Мартин Стоянов. Чрез нея в България гостуваха едни от най-известните изпълнители и групи, сред които "Texas", "TOTO", Браян Адамс, Джордж Майкъл, "Helloween", "Manowar," Питър Бенс, "Dream Theater", Андреа Бочели, "Lord of the Dance", Ричи Котцен, "Deep Purple", Manu Chao, Placebo, Лени Кравиц, Gogol Bordello, Робърт Плант, "Foreigner" и други.

Мартин Стоянов е и председател на сдружението на организаторите на концерти в България „Сцена музика“, припомнят от "Музикаутор" и уточняват, че "под негово ръководство единственото легитимно сдружение, което представлява и защитава правата и законните интереси на организаторите на концерти и други свързани с музика културни събития в България, успя да обедини по-голямата част от професионално работещите в сферата". Активната му работа за приемане на Етичен кодекс, който дефинира нормите, правилата и стандартите за поведение на организаторите, допринесоха в голяма степен за установяването на законност, лоялна и свободна конкуренция, прозрачност при разходване на публични средства, спазване на световните стандарти и преустановяване на корупционни практики в музикалния бранш.

Освен за устойчиво развитие на музикалната култура в страната чрез дейността си Мартин Стоянов и „Сцена музика“ работеха активно както за спазването на Закона за авторското прави и сродните му права, така и подкрепяха различни проекти като инициативата на "Музикаутор" „Светилник“ за даряване с химни българските училища.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.