Още три 3 нови романа, които не бива да пропускате това лято

Pinterest LinkedIn +

Времето никога не стига да прочетем всичко, което искаме, но това съвсем не означава, че ще спрем да опитваме. Предлагаме ви три изключително любопитни, чисто нови заглавия, които да прибавите към списъка си с желания.

"Адам Бийд" на Джордж Елиът

Новото издание на класическия роман на Джордж Елиът "Адам Бийд" е прекрасен повод, ако досега не сте чели точно тази книга, да й отделите време и внимание. "Адам Бийд" е първият роман на Елиът, многократно преиздаван, част от учебните програми не само във Великобритания, а и в редица други страни.

Творба от ранга на класическите произведения, сътворени от Дикенс и Скот, "Адам Бийд" покорява сърцето на читателя. Едва ли има друг викториански писател, който да е притежавал необходимата ерудиция, за да представи тази необикновена епоха в цялата й многопластовост.

Сигурни сме, че повече от вас знаят, че зад псевдонима Джордж Елиът се крие една изключително талантлива дама, чието име е Мeри Ан Евънс. Причините да издава творбите си, използвайки мъжко, име са няколко. Тя иска да се отличи от повечето викториански авторки, които залагат на сантиментална сълзливост и да бъде приемана като сериознен писател.Освен това се стреми да предпази личния си живот от излишно любопитсво.

С "Адам Бийд" Евънс пренася читателите в едно фикционално английско село в зората на XIX век, с къщи със сламени покриви, пасторален пейзаж и пълнокръвни, земни персонажи. В романа се преплитат съдбите на корави мъже и жилави жени. В техните истории има любов и болка, грях и разкаяние, чест и позор, които ги превръщат във въплъщение на вечни добродетели и ценностни устои на човешката природа.

Можете да намерите "Адам Бийд" ТУК.

"Хотели, Втора стая" на Ема Марс

Ема Марс е онази мистериозна френска писателка, която показа на света, че не само Е. Л. Джеймс може да пише еротични бестселъри. При това Марс го прави с френска изтънченост и изключителен усет към изграждането на сюжетни загадки.

Във втората част на трилогията "Хотели", озаглавена "Хотели, Втора стая", Ема Марс отново ни връща в загадъчния парижки хотел "Шарм", където всяка стая носи името на една от големите съблазнителки във френската история.

И продължава историята на Анабел, млада амбициозна и добре образована жена, която допълва доходите си като компаньонка в агенция "Нощни красавици". Така попада в дяволски любовен триъгълник с братята Давид и Луи. И животът й се преобръща изцяло.

Ананбел е развалила годежа си с Давид, обладана от ексцентричното очарование на Луи. В хотелската стая с име "Жозефин" той  разтваря сетивата й и я въвлича в еротична игра, в която тялото на Анабел ликува, потапяйки се в дълбините на необузданата сексуалност и сладостните желания.

Откровен, ярък, забавен и омагоьсващ, този роман не е просто хроника на страсти. Ема Марс изследва границите на доверието и любовта и неподозираните аспекти на женската чувственост. Ако сте любопитни да надникнете във фантазиите й, можете да го направите ТУК.

"Празникът на незначителността" на Милан Кундера

"Празникът на незначителността" е роман, който феновете на Кундера очакваха цели 11 години. Роман, в който талантливият писател излиза извън жанровите рамки, за да опише красотата на незначителното. На малките неща, които привидно нямат значение, но всъщност са голяма част от живота ни.

Появата на "Празникът на незначителността" е истинско събитие в света на литературата не само заради чисто белетристичните качества на творбата, но и защото след излизането на предходния си роман, Кундера беше обявил, че няма да пише повече.

Фактът, че е размислил, може само да ни радва. И така, в "Празникът на незначителността" се срещаме с неколцина парижани – Ален, Шарл, Рамон и Калибан. Шарл мечтае за куклен театър,  Ален е обсебен от тайнството на пъпа, Калибан е мургав и кръстен на едноименния шекспиров герой от "Бурята", а Рамон е убеден, че истински хумор вече не съществува.

Към тази необикновена палитра от образи се присъединява и нарцистичния Д’Ардело, който се оглежда в очите на Рамон като в огледало. Как продължава тяхната история и как можем да се спасим от незначителността, можете да разберете ТУК.

Сподели.