Още подробности за кино адаптацията на Mass Effect

Pinterest LinkedIn +

Сет Грийн (Buffy the Vampire Slayer) няма да повтори ролята си на Jeff "Joker" Moreau от sci-fi RPG поредицата Mass Effect, а въплъщението на командир Шепърд, което ще се клонира на големия екран, ще е мъжкото. Това са малкото нови подробности, споделени от продуцентите на първата широкоекранна кино адаптация по хитовата поредица на канадското студио BioWare, в отговор на зададените им от феновете въпроси.

Legendary Pictures анонсираха продукцията през пролетта на 2010 г., представяйки някои от най-важните фигури, въвлечени в нея, начело с основателя и бивш изпълнителен директор на Marvel Studios - Ави Арад и неговия син Ари Арад, включени в продуцентския екип.

В този на изпълнителните продуценти пък си сътрудничат съоснователите на BioWare - Ray Muzyka и Greg Zeschuk, както и режисьорът на игрите - Casey Hudson.

"В BioWare винаги сме гледали на Mass Effect като на отличен материал за бъдеща филмова адаптация, поради дълбочината, емоцията и непредсказуемостта на сценариите, залегнали в игрите", бе казал Хъдсън, добавяйки колко изключителен е екипът, работещ по проекта, предвид присъствието в него на Ави и Ари Арад.

Запитани дали продукцията е планирана като трилогия по време на скорошния Q&A, от Legendary Pictures са отговорили, че на този етап усилията са съсредоточени върху създаването на велик филм и едва след като той бъде завършен, ще може да се прецени, как ще се процедира по-нататък.

Thomas Tull и Jon Jashni са пояснили също, че BioWare са им дали свободата да правят промени по сюжета и персонажите, но продължават да не назовават нито едно потенциално име от актьорския състав на филма.

Сред sci-fi лентите, продуцирани от Legendary Pictures до момента, са филмите Batman Begins, Lady in the Water, The Dark Knight, Watchmen, Inception, както и предстоящите The Dark Knight Rises и Man of Steel.

Mass Effect 3 ще излезе за PC, Xbox 360 и PS3 на 6 март 2012 г.

Сподели.