Очаквайте неочакваното! 12 специални събития в рамките на CineLibri

Pinterest LinkedIn +

От 2 до 11 ноември 2015 година, в рамките на първият кино-литературен фестивал CineLibri ви очакват 12 триизмерни приключения, предшестващи ключови прожекции от програмата. Организаторите на събитието, издателство Colibri, са ви подготвили специални срещи, музика на живо, танци и още много изненади.

CineLibri е първия фестивал, които обединява кино и литература, изкушавайки ни с програма от 14 екранизации. Лентите, които ще имате възможност да видите обаче, съвсем не са единственото изкушение. Част от прожекциите ще бъдат съпътствани от не по-малко любопитни събития.

Откриването на фестивала е на 2 ноември в 19 часа в кино "Люмиер", където ще имате възможността да гледате класиката "Закуска в Тифани" и да се насладите и на музика на живо, коктейли, перли и папийонки, както и на техните собственици - очаквани и неочаквани гости от културните среди у нас.

На 3 ноември прожекцията на филма "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" в "Одеон" ще бъде предшествана от Северно парти, организирано по повод стогодишния рожден ден на Алан Карлсон, включващо шведска музика, танци и специални почерпки.

На 4 ноември, освен удоволствието от прожекцията на "Кустурица, балкански хулиган" в Дома на киното (трибют към знаковата, посветена на киното поредица на издателство Colibri – Амаркорд), ви очаква и шумна и автентична изненада, задължителна част от всяко истинско балканско парти.

На 8 ноември в Дома на киното преди прожекцията на превърналия се в модерна класика филм за талантливата фудожничка Фрида Кало зрителите ще бъдат посрещнати с мексиканска музика, ароматна сангрия и изненадващи гости.

Основен акцент в рамките на фестивала са срещите със създателите на някои от филмите и с авторите на книгите, по които са направени те. На 5, 6 и 7 ноември писателката Маргарет Мацантини и режисьорът Сержо Кастелито лично ще представят трите си филма в програмата  - "Никой не се спасява сам", чиято премиера в България е в рамките на CineLibri, "Не мърдай" и "Да дойдеш на света".

На 9 и 10 ноември изкушените от литературата киномани ще могат да се срещнат с един от най-четените американски писатели в Европа - Дъглас Кенеди, който ще представи романа си "Живот назаем" и филма по него. Освен възможността да получите автограф от авторите, ще можете и да се сдобие с книгите, вдъхновили тези великолепни екранизации, с 30% отстъпка.

Пълната програма на CineLibri в София, Пловдив и Варна, билети за прожекциите и още любопитни подробности за предстоящите събития можете да намерите на официалния сайт на фестивала ТУК.

Сподели.