Билетите за първия кино-литературен фестивал CineLibri вече са в продажбa

Pinterest LinkedIn +

Фестивалът започва на 2 ноември и продължава до 11 ноември 2015 година, в програмата му са включени 14 филма, които ще могат да бъдат гледани в София, Пловдив и Варна. Специални гости на събитието са писателите Маргарет Мацантини и Дъглас Кенеди и режисьорът Сержо Кастелито.

Три града, петдесет прожекции, четиринадесет филма и техните не по-малко изкушаващи литературни първообрази - първото издание на необикновения кино-литературен фестивал CineLibri е най-новото изкушение в есенния афиш на киноманите. Особено ако обичате екранизации. 

В програмата на фестивала са включени утвърдени класики като "Закуска в Тифани", вдъхновен от едноименния роман на Труман Капоти, с ослепителната Одри Хепбърн в главната роля. Именно с него на 2 ноември в кино "Люмиер" ще бъде открит CineLibri в София.

Друга кинематографична и литературна класика, на която ще имате възможност да се насладите, е "Непосилната лекота на битието". Романът е едно от най-успешните и обичани произведения на Милан Кундера, а лентата на Филип Кауфман заслужено се нарежда сред най-добрите екранизации в историята на киното.

Не по-малко изкушаващи са събитията, свързани със специалните гости на фестивала. Американският писател Дъглас Кенеди е добре познат на читателите в България, които ще имат възможност не само да срещнат с него, но и да видят екранизацията по едно от най-известните му произведения - "Живот назаем".

Нашумялата италианска авторка Маргарет Мацантини и нейният съпруг, режисьорът Сержо Кастелито, са другите гости на CineLibri. В програмата на фестивала са включени три филма, режисирани от Кастелито, които са екранизации по романите на Мацантини - "Да дойдеш на света", "Не мърдай" и премиерният за България "Никой не се спасява сам".

Пълната програма на CineLibri в София, Пловдив и Варна, билети за прожекциите и още любопитни подробности можете да намерите на официалния сайт на фестивала ТУК.

Сподели.