Обявиха Transformers Prime за конзолите на Nintendo

Pinterest LinkedIn +

Тази есен за конзолите на Nintendo - Wii, 3DS и DS, ще излезе нова игра с лиценза на Hasbro от света на Transformers - Transformers Prime: The Game, базирана на едноименното CGI телевизионно шоу, което се излъчва премиерно по американския телевизионен канал The Hub от 2010 г. насам.

Геймплеят на играта ще включва два основни компонента – битки с роботи и скоростни надпревари по улиците на градове, намиращи се в различни точки на земното кълбо.

Подобно на телевизионната поредица, разработвана от творческия тандем Роберто Орчи – Алекс Курцман (Star Trek, The Legend of Zorro, Mission: Impossible III, Transformers, Cowboys and Aliens, Wreck-It Ralph, Ender's Game), главните действащи лица в играта (героите, в които ще се превъплътят играчите) са неколцина от Аутоботите - Optimus Prime, Bumblebee, Arcee, Ratchet и Bulkhead.

С второстепенни роли в сюжета са замесени и 16-годишният Джак, който колаборира с Arcee, 15-годишната Мико от Токио, която си партнира с Bulkhead, и супер интелигентният Раф, особено близък с Bumblebee – най-малкият от тримата, само 12-годишен, но с огромни технологични познания.

Двама производители работят по различните версии на Transformers Prime: The Game – японската компания Now Production (Battle Brawlers) разработва портовете за Wii и 3DS, а Altron Corporation, специализирани в гейм адаптациите на телевизионни и кино продукции на Disney – този за DS.


Сподели.