Роланд Емерих ще е режисьор на предстоящия екшън White House Down

Pinterest LinkedIn +

След като вече разруши Белия дом в "Денят на независимостта" (Independance day) и го нарочи за цел в "2012" (2012), сега Роланд Емерих води преговори за екшън-драмата White House Down. Sony избират заглавието с помощта на сценариста на "Невероятният Спайдър-мен" (The Amazing Spider-Man) – Джеймс Вандербилт. Подписвайки договор за 3 млн. долара, студиото веднага започна да търси режисьор за филма, като наскоро се спря и на самия Емерих.

Едно е ясно - германецът със сигурност знае как да създава екшъни, макар и вкусът му да клони към големите разрушения. Сюжетът на White House Down още не може да бъде разкрит, но името на филма говори достатъчно.

Ако е така както звучи, то режисьорът ще е в свои води, като се очаква да започне снимки през есента. От своя страна, екипите по специални ефекти и пиротехника вече се подготвят.

Сценаристът Джеймс Вандербилт в момента е зает с работата си по продължението на "Невероятният Спайдър-мен" (The Amazing Spider-Man), както и по адаптацията на приказката Червената шапчица от страна на Sony. Също така, преди да започне да пише за White House Down, Вандербилт дооформя сценария за новия филм за Робокоп.

Сподели.