The Amazing Spider-Man излиза на 26 юни

Pinterest LinkedIn +

Едноименната видео игра на предстоящата кино продукция от сериите за Човека-паяк, The Amazing Spider-Man, чийто пилотен официален трейлър бе показан за първи път на 10 декември 2011 г. по време на Spike Video Game Awards, ще излезе за Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS и 3DS на 26 юни, обявиха Activision.

Разработвана от Beenox – студиото производител на Spider-Man: Shattered Dimensions и Spider-Man: Edge of Time, играта бе обявена по време на миналогодишния New York Comic Con и още тогава стана ясно, че няма да е буквална адаптация на филма на Марк Уеб с Андрю Гарфийлд, чийто сценарий е написан от Джеймс Вандербилт, Алвин Сарджънт и Стийв Клоувс.

От гледна точка хронологията на събитията, играта се явява директно продължение на филма. Играчите ще имат свободата да участват в много странични мисии и преследват различни предизвикателства, допълващи основния геймплей, изграден върху open world механика.

В току-що издадения по повод обявяването на премиерната дата на The Amazing Spider-Man: The Video Game нов трейлър (виж долу) е включен и Алексей Михайлович - Rhino – един от злодеите във вселената на Marvel, който има пряко отношение към сюжета на играта, въпреки че не участва във филма.

Дълго преди премиерата на лентата на 3 юли 2012 г. Marvel Entertainment обявиха, че Вандербилт вече се е заел със сценария на нейното продължение, което би трябвало да излезе по екраните през 2014 г.

Последната игра от Spider-Man сериите на Activision, Spider-Man: Edge of Time, излезе през октомври 2011 г. и не отговори на високите очаквания на критиката, която бе почти единодушно възторжена за Shattered Dimensions.


Сподели.