Обявиха най-високоплатените актриси за последните 12 месеца

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Скарлет Йохансон оглави класацията за най-високоплатени актриси на 2018 г. Списъкът беше публикуван на сайта на сп. "Forbes" на 16 август.

За последните 12 месеца 33-годишната актриса е заработила 40,5 милиона долара. Доходите й са се увеличили 4 пъти след участието на звездата в снимките на филма "Отмъстителите 4", който ще излезе на екран през 2019 г.

Веднага след нея в списъка на най-богатите актриси попада Анджелина Джоли, която получи 28 милиона долара за участието си в "Господарка на злото 2" ("Maleficent 2"), чиято премиера предстои през 2020 г. В челната тройка попада и Дженифър Анистън с доходи в размер на 19,5 милиона долара.

В първата десетка на списъка са още Дженифър Лоурънс, Рийз Уидърспуун, Кейт Бланшет, Гал Гадот, Джулия Робъртс, Мила Кунис и Мелиса Макартни. Общата сума, която десетте най-богати холивудски актриси за заработили през последната година, се равнява на 186 милиона долара, което е с 16% повече от парите, спечелени от десетте най-богати актриси за 2017 г. 

Миналата година лидер в класацията стана Ема Стоун благодарение на ролята й в "Ла ла ленд", за която актрисата получи и "Оскар". За една година 29-годишната Стоун добави в банковата си сметка 26 милиона долара. Сред абонираните за тази класация е и секс символът Анджелина Джоли, която я оглавявяше през 2009, 2011 и 2013 г.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.