Скарлет Йохансон отказа да се снима в ролята на трансджендър

Pinterest LinkedIn +

Една от най-атрактивните жени на Холивуд – Скарлет Йохансон – отказа да изпълни ролята на транссексуален мъж във филма "Rub & Tug".

Преди няколко седмици тя бе избрана да се снима в главната роля във филма, който ще проследи живота на Данте Текс Гил, собственик на салон за масажи и сводник, станал една от големите фигури на престъпния свят в САЩ през 70-те и 80-те години на миналия век. Роден като Лоис Джийн Гил, той се идентифицира като мъж.

След избора на актрисата тя попадна под постоянен словесен обстрел от различни ЛГБТИ общности, които са останали недоволни от факта, че ролята не е дадена на истински транссексуален актьор.

"В светлината на неотдавнашните етични въпроси, повдигнати около моя образ като Данте Текс Грил, реших с уважение да оттегля участието си в проекта" – заяви 33-годишната актриса в интервю, публикувано в американските медии. "Разбирането ни за трансджендърите продължава да се увеличава. Научих много за общността им и си дадох сметка, че да се снимам в този образ е неделикатно" – допълни тя.

"Благодарим на Скарлет Йохансон за напускането на "Rub & Tug". Сега започва истинската работа" – коментира активистът за граждански права Ашли Мари Престън.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.