Новият албум на "Metallica" - "72 Seasons" - е учебник по хевиметъл. Чуйте заглавната песен!

Pinterest LinkedIn +

Преди броени часове в киносалоните по целия свят за първи път прозвуча 12-ят студиен албум на "Metallica"
- "72 Seasons". С продължителност от 77 минути, 12-траковият запис посяга към музикалното миналото на групата, пораждайки спомени за най-ранните им парчета.

"Metallica" винаги са били майстори на бързите и сложни китарни рифове, но сега, с над 40-годишен опит, те представят проект с музика, неподвластна на времето. Групата пусна първия сингъл от "72 Seasons", озаглавен "Lux Aeterna", в края на 2022 г. Терминът, който на латински означава "вечна светлина", е първоначалният избор на Хетфийлд за заглавие на колекцията, преди да се спрат на "72 Seasons". Концепцията за това заглавие насочва към първите 18 години на живота, към ролята на родителите в изграждането на нашата личност и в избора ни дали да останем затворници на детството, или да се освободим.
Обложка на албума

Заглавната песен задава тона както в звуково, така и в тематично отношение. Парчето въвежда идеята за борбата с гнева и с вътрешния мрак, носталгията и израстването. "Metallica" е група, която често е сменяла облика си и многопластовата "If Darkness Had a Son" най-добре представя това на феновете, събирайки различни ери от каталога на "Metallica" в една песен. В "You Must Burn!", мелодия, която напомня за хита им "Sad But True" от "The Black Album", Джеймс изпъква с вокалите, които не звучат като нищо, което трашърите са записвали преди. Сингълът "Screaming Suicide" е израз на реална уязвимост и се отличава от предишните тракове на музикантите, разгръщайки чувствителната тема за самоубийствoто и влиянието на негативните мисли върху психичното ни здраве. Кулминацията е "Inamorata" - 11-минутният запис, който е и най-дългата песен в кариерата на "Metallica". Със "72 Seasons" легендите разчупват фасадата на метъл яростта и търсят собствената си истина.

Създадена през 1981 г. от Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих, "Metallica" се превръща в една от най-влиятелните и успешни групи в историята и еталон за всички метъл банди. Към момента тя е продала близо 120 милиона албума по целия свят и е генерирала повече от 15 милиарда стрийма. Сред постиженията на "Metallica" са 9 награди "Грами" ("Grammy"), многобройни видео отличия от "MTV Video Music Awards" и място в Залата на славата на рокендрола.

"72 Seasons" на "Metallica" излиза и се разпространява на българския музикален пазар от "Анимато мюзик" и "Universal Music Group". Може да закупите колекцията в магазина на MusicMall.bg.

Траклист:

1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Aeterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.