Nirvana: Live At the Paramount със световна премиера по VH1 на 24 септември

Pinterest LinkedIn +

На 23 септември в ефира на VH1 Classic, VH1 и в избрани кино театри в цял свят ще се състои световната премиера на Nirvana: Live At the Paramount – единственият концерт на легендарната сиатълска алтърнатив банда, заснет на кино (16мм) лента навръх Хелоуин 1991 година – малко повече от месец след рилийза на втория студиен албум на Кърт Кобейн и Крис Новоселич (първи с Дейв Грол), Nevermind, от който през 2011 година (на 24 септември) се навършват 20 години.

Албумът e записан през пролетта на 1991 г. и е продуциран от Butch Vig, а през януари 1992 г. детронира от върха на Billboard 200 Dangerous на Майкъл Джексън. Две десетилетия по-късно, Nevermind има платинен сертификат (10 млн.+ продадени копия в САЩ) от RIAA и заема 28-мо място в класацията на най-продаваните албуми в света за всички времена (30 млн.+ копия).

Сетът на групата в Paramount Theatre в Сиатъл – локацията, от която стартира първото турне на Мадона - The Virgin Tour през 1985 г., и където Soundgarden снимат видеоклипа към Motorvision, включва 11 парчета: Lithium, Breed, Aneurysm, Polly, Sliver, On A Plain, Blew, Territorial Pissings Endless, Nameless, Smells Like Teen Spirit и кавър версията им на Jesus Doesn’t Want Me For A Sunbeam на the Vaselines, а кадри от изпълнението на Lithium са включени във видеоклипа към парчето, явяващо се трети официален сингъл от Nevermind.

Премиерата на Nirvana: Live At the Paramount по VH1 ще може да бъде гледана в България в 6:00 сутринта на 24 септември (11PM EST). Концертът ще бъде включен и в Super Deluxe изданието на Nevermind, съставено от 4CD и DVD.

Освен филма и ремастерирано копие на оригиналния албум, бокссетът ще съдържа B-страни и редки записи от Smart Studio Sessions, The Boombox Rehearsals и BBC Sessions, както и CD с неиздаваните до момента The Devonshire Mixes. Това издание ще бъде разпространено в ограничен тираж от 10 000 копия в САЩ и 30 000 – в останалата част от земното кълбо на 25 октомври 2011 г., а цената, на която може да бъде поръчано от Amazon, е $120.

Сподели.