Nirvana, Blink-182 и Pink Floyd си дадоха среща в британския чарт за аблуми

Pinterest LinkedIn +

Юбилейното издание на втория студиен албум на Nirvana - Nevermind, пуснато в продажба на 27 септември - три дни след датата, на която се навършиха 20 години от първия му рилийз, дебютира под No.5 в официалната класация на Великобритания за албуми, изпреварвайки първия албум с нова музика на Blink-182 от 8 години насам.

Неколкократно отложеният Neighborhoods, който бе пуснат за безплатно слушане в официалния сайт на американската пънк рок банда, дебютира под No.6 и е едно от двете нови заглавия в актуалното издание на чарта (три с Nevermind, който допреди рилийза на новите му ремастерирани версии заемаше 28-мо място във вечната класация на най-продаваните албуми, но сега има шанса да излезе с до 7 позиции напред, тъй като разликите между него и албумите пред него са от порядъка на няколко десетки хиляди копия).

Другото ново заглавие е The Awakening на Джеймс Морисън (James Morrison, няма нищо общо с Jim Morrison) – новият лидер в класацията на най-продаваните албуми. Това е третият дългосвирещ запис на 27-годишния английски солов артист и китарист на групата Rugby, който нашумя в цял свят още с първия си албум, Undiscovered, дебютирал под No.1 на Острова.

Като пилотен сингъл от проекта на 16 септември (25 август в Европа) излезе парчето I Won't Let You Go – балада, посветена на неговата приятелка и майка на дъщеричката му, Джил, чийто видеоклип генерира 2.4 млн. импресии в YouTube за един месец.

След като дебютира под No.5 в официалния британски чарт за сингли, тази седмица песента е поставена на шесто място, отстъпвайки позицията си на What Makes You Beautiful на One Direction. Тази класация също има нов лидер в лицето на испанския диджей и продуцент Sak Noel, чийто клубен трак Loca People дебютира директно под No.1 във Великобритания непосредствено след рилийза си там. Видеото към парчето, чийто текст е предимно на испански език, но включва няколко английски фрази, в това число What the [email protected]#k?, излезе още през февруари 2011 г. и към момента има 30 млн. импресии в YouTube.

No.1 от миналата седмица, No Regrets на Dappy, заема 4-то място в актуалното издание на UK Top 40 Singles, в чиято челна десетка фигурират още Moves Like Jagger на Maroon 5 feat. Christina Aguilera, Iris на Goo Goo Dolls, It Girl на Джейсън Деруло и др.

Позициите между 2 и 4 в класацията за албуми са заети от три бивши No.1 заглавия – Velociraptor на Kasabian, "+" на Ед Шийрън и "21" на Адел, а на 11-то място дебютира още един прясно преиздаден проект – класиката The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd.


Сподели.