Facebook цензурира обложката на Nevermind на Nirvana заради порнография

Pinterest LinkedIn +

Фотографията на голо бебе, плуващо след банкнота от един долар, закачена за кукичка на въдица, направена преди 20 години за художественото оформление на втория студиен албум на Nirvana - Nevermind, издаден през 1991 г., бе свалена от официалната страница на американската алтърнатив рок група във Facebook.

От централата на най-голямата социална мрежа в света с над 750 млн. потребители са аргументирали цензурата със становището, че "във Facebook е забранено публикуването на фотографии, илюстриращи насилие, употреба на наркотици, голота и други нарушения на Правилата за ползване на сайта".

Към момента фотографията на Nevermind отново е налична в страницата на Nirvana във Facebook, актуализирана във връзка с предстоящото преиздаване на албума на 26 септември, а голяма част от коментарите под нея касаят казуса дали трябва да бъде забранена поради детска порнография или не, който съпътства албума още от оригиналния му рилийз преди 20 години.

Тази есен Nevermind ще бъде преиздаден в две нови версии - 2CD Deluxe издание, което ще включва ремастерирано копие на оригиналния албум плюс B-страни и редки записи от Smart Studio Sessions, The Boombox Rehearsals и BBC Sessions, и 4CD + DVD Super Deluxe издание, което ще включва още CD с неиздаваните до момента The Devonshire Mixes и Live At The Paramount Theatre – концертът на групата навръх Хелоуин 1991 г. в Сиатъл, кадри от който ще могат да бъдат видени в DVD-то.

Вторият, колекционерски бокссет, ще бъде разпространен в едва 10 000 копия в САЩ и още 30 000 в останалата част от света.

Сподели.