Най-възрастните участници се сбогуваха с „Фермата“

Pinterest LinkedIn +

Мажена Панова отпадна след вдъхновяващ дуел на Арената, а Гечо Гечев беше дисквалифициран служебно заради нарушаване на правилата

Емоционална и силно турболентна седмица преживяха най-възрастните участници във „Фермата“. Гинекологът Мажена Панова и автотенекеджията Гечо Гечев си тръгнаха завинаги от предаването. Двамата връстници напуснаха най-градивното риалити по различни причини, но сърцатото им участие ще бъде помнено дълго.

Всяка жена може да постигне мечтите си, независимо от възрастта си, доказа 56-годишната Мажена на арената в събота вечер. Въпреки че падна с 4 на 11 от многодетната майка и шампионка от шестия сезон на „Фермата“ Веселка Маринова, лекарката показа огромен хъс и воля за победа. „Във „Фермата“ исках да избягам от ежедневието и да се предизвикам. Като подарък от предаването си взимам емоцията, приятелството и опита. Доказах, че жените на моята възраст не трябва да се отказват, а да грабват всеки момент от живота, защото всяка секунда е уникално преживяване" - заяви кипящата от енергия участничка, която е родена в Полша, но от години работи в България и се радва на огромно уважение сред пациентите си.

Сблъсъкът между опонентките започна със сериозен превес на Веселка. В първата битка - цепене на дърва - тя унищожи дънерите с изключителна бързина и ярост, отчете забележителните 29 килограма и поведе пред Мажена, която натрупа едва 8 килограма, но не падна духом. Съперничките продължиха да мерят сили в цепенето на ритловица, търкалянето на бъчви и стрелбата с пясъчни торбички. Веселка беше по-пъргава и завърши с два пъти по-добро време въпреки контузията на дясната си ръка. Първата жена победител във „Фермата“ се справи по-бързо и с последвалото изпитание - рязането на филии от греда и стрелбата по стена от дървени кубчета.

Опонентката й обаче успя да си върне позициите, като показа отлични знания. Мажена даде три верни отговора на въпросите от Алманаха, а Веселка - нито един. Окрилена, лекарката влезе с високо вдигната глава и силна мотивация в последната, решителна битка, изискваща наблюдателност и памет. Двете участнички трябваше да запомнят подредбата на различни предмети и да я пресъздадат. Задачата отне на Мажена малко над 19 минути, а на Весела - само 4 минути, и тя заслужено триумфира както в битката, така и в дуела.

Победата на Веселка донесе дълго чаканото обединение на двата конкурентни отбора – „Стари герои“ и „Нови надежди“. От понеделник Веселка ще е фермер на седмицата на цялата група. Освен че спечели дуела, тя донесе последната, пета точка на ветераните от „Стари герои“. Конкурентният тим остана с две точки по-малко, затова участниците в него ще бъдат подложени на двуседмични лишения. През този период те няма да разполагат с покрив и легло, няма да имат право да се хранят на една маса с ветераните, ще получават половин дажба храна и ще са принудени да носят само черно-бели дрехи. Никой от представителите на загубилия отбор няма да има право да бъде фермер на седмицата.

Освен с енергичната Мажена, „Фермата“ се раздели с още един колоритен участник - Гечо Гечев, най-възрастния мъж в предаването.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.