Над сто седмокласници oт Търговище подкрепиха кампанията "Модерно е да се чете"

Pinterest LinkedIn +

Седмокласниците от Първо СУ "Св. Седмочисленици" в град Търговище отбелязаха Деня на народните будители, като се включиха в кампанията "Модерно е да се чете". Те посетиха учебните часове с любимите си книги, разменяха ги помежду си и дискутираха прочетеното.

Инициативата се осъществи с подкрепата на началника на РУО-Търговище Елка Станчева и директора на Първо СУ "Св. Седмочисленици" Севдалина Зафирова.

В дните преди празника учениците се срещнаха с известни актьори, музиканти и писатели, които им разказаха вдъхновяващи истории за това как прочетените книги са станали повод да променят живота им.

Децата посетиха и родните места на едни от най-значимите автори в българската литература – Иван Вазов и Христо Ботев, а също изкачиха и историческия връх Шипка. В подножието му, облечени с тениски с лого на кампанията, си направиха снимки, които споделиха в социалните мрежи.

"Учениците приеха идеята с ентусиазъм. Те са се специализирали в интернет общуването – социални мрежи и групи – и по-рядко намират време за четене. Реших, че е добре да съчетаем книгата с компютъра и да включим елемента "споделяне в социалните мрежи". И нещата се получиха" – каза учителката по български език Анета Милева. Според нея е добре първо да научим децата да четат с любов, а след това – и с разбиране. 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.