Московчанките се отказаха от токчетата

Pinterest LinkedIn +

Жителките на руската столица Москва отказват да носят обувки на висок ток. Тази констатация е направена от анализатори от "Freestylo" - компания, която предлага професионални съвети по мода и стил.

Експертите са анализирали заявките за търсене на офис облекло през 2020 и 2021 г., направени от клиентки от Москва на възраст от 25 до 45 години. Оказало се, че дамите най-често купуват мокасини, маратонки и ботуши (17, 14 и 12 процента съответно). Едва 14 % от жените предпочитат обувки с токчета.

Модистите на "Freestylo" отбелязват още, че по-голямата част от жените в столицата избират тениски (12,5 %), панталони (11,6 %) или дънки (9,1 %) като бизнес облекло. Миди роклите са на второ място по популярност - купуват ги 12,1 % от московчанките.

"Пандемията направи тенденцията за удобно офис облекло много популярна. Идеята за това как трябва да изглежда една бизнес дама се променя: дънки с обемно яке и кецове и удобни рокли заменят традиционните официални костюми", кавза Анастасия Тамазян, изпълнителен директор на компанията.

През септември блогърката christyclips сподели с последователите си начин за безболезнено ходене на високи токчета. Американката е открила, че болката се притъпява при напръскване на краката с анестетичен спрей с лидокаин и прилагане на местна упойка в ходилата.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.