Какво представлява унисекс модата?

Pinterest LinkedIn +

Съществуват някои дрехи, които са строго специфични за различните полове. Така например роклите и полите са по-скоро предназначени само за онези, които се самоопределят като жени. На другия полюс обаче се намират всички онези модели, които могат да се носят с еднакъв успех от всички. За тях няма значение от какъв пол сме. Единствената важна характеристика е удобството, което създават. Всички те могат съвсем лесно да минат под шапката на така наречената „унисекс мода“. През последните години забелязваме все по-сериозното ѝ утвърждаване сред всички street модели. Ето защо днес решихме да и обърнем малко повече внимание и да ви запознаем с различни модели, обичани от всички.

Кои дрехи са най-удобни и популярни в така наречената „унисекс мода“?

За да установим кои са най-актуалните унисекс модели, ще разгледаме една от най-големите онлайн платформи за пазаруване, а именно answear.bg. Разнообразието от дамски дрехи тук ни позволява да открием стотици модели, които са символ на удобство за всички ни. Благодарение на наличните филтри, лесно и бързо можем да достигнем до редица тениски, панталони, клинове, обувки и т.н. Не бива да пренебрегваме и якетата, които в последните години също се произвеждат все по-често в подобни унисекс модели.

Когато изберете дрехата, която желаете, е редно да помислите и за това кой размер ще бъде подходящ за вас. Ако искате той наистина да изглежда като unisex, то тогава ви препоръчваме да се спирате на 1-2 номера по-големи модели, отколкото е необходимо. Така ще се чувствате свободно в дрехите, които изберете. Нека не забравяме също, че 21. век е времето на удобството и голяма част от произвежданите дамски дрехи с уголемени. Обръщайте повече внимание на това и сравнявайте с размерите, посочени в таблиците, които имат за цел да ви улеснят максимално по време на пазаруване.

Широко застъпени унисекс цветове ще бъдат черно, сиво, тъмносиньо и бяло. Те с еднакъв успех влизат както в мъжки, така и в дамски визии. Освен всичко друго, са и доста изчистени и подходящи за всякакъв тип събития. Това позволява да носите дрехи в тези цветове както в офиса, така и когато се намирате в парка или фитнеса, например.

дамски комплекти


Коя е дрехата, която се е превърнала в еталон за унисекс модата?

Онези дрехи, за които се сещаме винаги, когато говорим за унисекс мода, са известните на всички нас дамски анцузи. Те са удобни и леки, което ги прави особено подходящи за почивните дни. Наличието на поне един спортен екип в гардероба на всеки човек е задължително. Той се превръща в едно от нещата, които винаги взимаме с нас, когато сме на почивка, например. В компанията на любимия ни анцуг можем да пазаруваме, да спортуваме или просто да си стоим вкъщи. Всичко това му придава особена важност и редно да отделяме повече време, когато го избираме.

Наблюденията ни са, че през следващите години унисекс модата ще става все по-застъпена в нашето ежедневие. Различните модели удовлетворяват желанията и на малки, и на големи. Ето защо все по-често прибягваме към удобни дамски анцузи вместо към феерични рокли. Винаги купувайте онези дрехи, с които ще се чувствате комфортно през целия ден!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.