Млади български художници ще представят изложба с живопис и скулптура

Pinterest LinkedIn +

Нa 14 март 2019 г. (четвъртък) от 18:00 часа в галерия "Академия" ще бъде открита изложба живопис и скулптура на група млади български художници, която включва нови непоказвани работи на възпитаници от Националната художествена академия.

Групата "Млади български художници" е създадена да подкрепи надарени артисти в началото на пътя им и да покаже това, което са създали като дипломанти в НХА, както и веднага след завършването на обучението им.

От НХА уточняват, че през 2015 г. е започнало селектиране на художници от специалностите "Живопис" и "Скулптура". Жури в състав: акад. Светлин Русев, проф. Валентин Старчев, проф. Десислава Минчева, проф. Станислав Памукчиев, проф. Емил Попов, проф. Вихрони Попнеделев и проф. Ангел Станев определяло по няколко завършващи студенти, чиито творби се отличават с голяма артистичност, професионализъм и творчески заряд.

За избраните млади таланти се организира ежегодно пленер в арт център "Вихрони" в с. Долно Камарци и впоследствие творбите им се показват в столична галерия.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.