Изложба на Стилияна Узунова

Pinterest LinkedIn +

Една от най-интересните български съвременни художнички – Стилияна Узунова – открива поредната си самостоятелна изложба по покана на бизнесмена и колекционер Николай Младжов. Експозицията е озаглавена "Прожектори" и включва 30 платна, създадени през последните две години.

"Прожекторите са метафора за суетата. Сцената е животът ни, а декорите са измислените ни сюжети... Но не "светлините на прожекторите" са важни, а светлината на самия човек!", разказва Стилияна. Освен с характерния си сюрреалистичен почерк тя е добре позната и като художник-гримьор в много телевизионни, кино и фото продукции. Отговорен гримьор е в шоуто "Като две капки вода", където всяка седмица помага на десетки артисти да се превъплътят в различни образи.
Стилияна Узунова

И двете поприща изискват вдъхновение, но докато в киното творецът работи в екип, с изразни средства, които ще обслужат най-добре идеята, то художникът е верен само на собствените си виждания, инстинкти и чувства.

След поредната си изложба Стилияна Узунова заминава за Париж в ателиета на СБХ в Сите дез Ар, където два месеца ще твори и ще се вдъхновява.

Откриването на изложбата ще бъде на 17 май 2019 г. в столичната галерия "Нирвана", а платната ще могат да бъдат разгледани до 7 юни 2019 г. Куратор на изложбата е талантливата Моника Тошева.
Сподели.