Насимо и Иван Шопов представят два нови проекта: "25 Years on Nasimo: Sketchbook" и "Kanatitsa – Remixed"

Pinterest LinkedIn +

Майсторът на електронния звук Иван Шопов, познат още като Cooh или Balkansky, и художникът Станислав Трифонов-Насимо са  добри приятели, които са работили заедно през годините и продължават да го правят и до днес. Въпреки че творят и се развиват в две различни сфери на изкуството, те не спират да си помагат и да продължават да намират пресечна точка между музиката и изобразителното изкуство, обединявайки двете направления по оригинален нов начин. Сега двамата обединяват творчески сили по случай новите си самостоятелни проекти.

Насимо е автор на визията за обложката на "Kanatitsa - Remixed" на Иван Шопов и Авигея, чиято официална промоция предстои на 18 май в столичния "Music Jam Club", а Иван ще се заеме с озвучаването на официалното откриване на изложбата на Насимо "LIfe is a Study" на 15 май в галерия "2.0" в София, съпътствана от представяне на книгата "25 Years on Nasimo: Sketchbook".

Познат като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните съвременни български художници по света. Известен е с това, че платната му често са с размерите на цели сгради, но и не само. Неговата книга албум ще включва работни етюди и маслени платна, събирани от художника през годините, като части от нея ще проследяват процеса по създаването на някои от неговите най-емблематични творби, от скици до завършени монументални стенописи. Включените автобиографични текстове, от друга страна, ще разкрият любопитни факти, свързани с неговото професионално и личностно развитие. Едно от платната, които ще видим на "LIfe is a Study" е именно визията на новия музикален проект на мултижанровия артист и продуцент Иван Шопов "Kanatitsa - Remixed".

Само три дни по-късно, на 18 май, в столичния клуб "Music Jam" (ул. "Пиротска" 5, София), международнопризнатият Иван Шопов, изявявал се на някои от най-елитните музикални форуми в света, ще бъде домакин на официалната премиера на "Kanatitsa – Remixed": мащабен 8-часов маратон с над 12 артисти, за който Avtora.com вече писа.

Събитието е очаквано с огромен интерес, тъй като е първото съвместно участие на Иван Шопов и "Авигея" в София от година насам и скоро след завръщането им от САЩ и Канада, където музикантите представиха творчеството си в Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего и други.
Сподели.