Urban Creatures изрисуваха нова стена в столичния жк "Хаджи Димитър". Вижте я!

Pinterest LinkedIn +

Най-новата творба на Urban Creatures, които разкрасяват сивите блокове в столичния квартал "Хаджи Димитър", този път е нарисувана на стената в 42. ОУ в квартала. Тя е дело на гост артиста от Полша Kшищоф Сируч.

Той е дошъл в България специално заради проекта, след като цяла година е подготвял самостоятелна изложба Discretinuum в Париж. Тя ще открие врати в първата седмица на октомври в Galerie Celal M13.

Присъствието на Kшищоф Сируч в България ще бъде началото на нови колаборации с други полски артисти през следващата година. 

UrbanCreatures

"С нашите  традиционни партньори от Полския институт и район "Подуяне" насочихме вниманието си към решаване на проблем, който все повече настъпва в нашето общество – нуждата от стимулиране на креативността и въображението на подрастващите. Същевременно искахме да покажем една нова форма на градското изкуство, а какъв по-добър пример от изуството на Kшищоф Сируч, който комбинира по изключително интересен начин техногенни форми с природни форми" − каза Ясен Гешев от Urban Creatures.

"Екипът на Столична община и районна администрация "Подуяне" винаги са търсили иновативни подходи при посрещането на различни предизвикателства. И затова отново с Urban Creatures правим именно това" − каза кметът на район Подуяне Ева Митова.

UrbanCreatures

Стената на Kшищоф Сируч може да бъде видяна в 42 ОУ "Хаджи Димитър" с адрес гр. София, жк. "Хаджи Димитър", ул. "Ген. Липранди" № 5. Това е втора стена за 2017 на Urban Creatures. Предишната им завършена стена беше "Memorial" на NASIMO.

Предстоят още изключително интересни проекти, които ще са първите по рода си за България, обещават от Urban Creatures.

Сподели.