"Kanatitsa – Remixed" поставя българския фолклор на международната електронна сцена

Pinterest LinkedIn +

Две години след успеха на "Канатица" – дебютния съвместен албум на диджей Иван Шопов и вокалната фолклорна група "Авигея" – екипът се събра отново за едно ново музикално предизвикателство – продукцията "Kanatitsa – Remixed", този път с участието и на изявени чуждестранни и български артисти.

"Kanatitsa – Remixed" представя 10 композиции, вдъхновени от българския фолклор и пречупени през музикалната призма на Иван Шопов и на талантливите народни певици от "Авигея" по един съвсем нов начин – ремиксирани от повече от дузина майстори на електронния звук от цял свят, между които Clockvice (Швеция), Vorso (Англия), Asa (Англия), Ghostek (Русия), Roel Funcken (Холандия), Amotken (Мексико), Climaxim (Украйна), Merlin Ettore (Канада), Close Your Eyes (Русия), както и от редица от най-изявените родни представителни на електронното звучене като L 33, LQ, Kliment, The Science, Ogonek, Cooh, Balkansky, 1000 names, Esem, Smyah, Mytrip, Kundalini, The Third Man, Nocktern, Betafuture и други.

Съвършено единство от приказни народни вокали, съвременни бийтове, преминаващи през гамата на електронните стилове ембиънт, ню джаз, дъбстеп и дръменбейс, съчетани с редица музикални инструменти като кавал, китара, пиано, които са основа на албума "Канатица", претърпяват своята еволюция и биват пречупени през индивидуалния почерк на повече от 25 артисти, превръщайки "Kanatisa – Remixed" в уникален продукт, който позиционира класическия български фолклор на съвременната международна музикална сцена.

Премиерата му ще бъде на 18 май в новия клуб "Music Jam" (ул. "Пиротска" 5, София). Събитието ще бъде отпразнувано с мащабен 8-часов маратон с над 12 артисти в двете зали: в основната Иван Шопов и "Авигея" ще представят на живо композициите от албума, а майсторите на електронния звук Nocktern, 1000 names, Kliment и The Science ще се погрижат за загряване на атмосферата. В основната зала ще се изявят още LQ, Ogonek и Cooh, които ще поддържат високия парти градус до ранни зори.

Паралелно във втората зала уменията си зад пулта ще демонстрират музикантите The Third Man, Betafuture, Smyah и Mytrip.

Събитието е очаквано с огромен интерес, тъй като е първото съвместно участие на Иван Шопов и "Авигея" в София от година насам и ще бъде точно след завръщането им от предстоящото мащабно турне в САЩ и Канада, където ще представят творчество си в редица големи градове, сред които Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего.

Музикантите са подготвили още много изненади като допълнителни участници и дейности, които ще разкриват тепърва. Повече информация е достъпна на Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/658684711247262/
Сподели.