"Mitsubishi" обмисля завръщането на Lancer Evolution

Pinterest LinkedIn +

Преди няколко години "Mitsubishi" натъжи почитателите си, след като се отказа от спортния си седан Lancer Evolution. Сега обаче компанията обмисля неговото завръщане на пазара, съобщава "Autocar".

Източниците на изданието твърдят, че колата може да се завърне с 4-цилиндров, 2-литров двигател с турбо, предавателна кутия с два съединителя и ново поколение на системата за задвижване на всички колела S-AWC. Освен това е възможно новото Evo да споделя компоненти от следващото поколение Renault Megane RS. Това включва хибридна система, която ще увеличи мощността на двигателя.  Очакванията са мощността да е над 300 к. с.

Засега от "Mitsubishi" не са коментирали темата официално и няма много повече подробности за плановете на компанията. Бъдещето на модела може да се реши от новото ѝ ръководство, което скоро ще бъде оглавено от нов изпълнителен директор. Сегашният ѝ лидер обаче ще остане председател на борда на директорите и също ще има глас, а той е сред поддръжниците на идеята Evolution да се завърне.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.