"De Tomaso" се завръща с един от най-красивите автомобили

Pinterest LinkedIn +

През последните години хиперавтомобилите се концентрираха изцяло върху динамиката и максимално възможното от достъпните технологии. Функцията диктува формата и макар да има доста красиви коли, всичко е направено преди всичко за да бъде максимално аеродинамично и ефективно.

Време е за завръщане към миналото. Възродената марка "De Tomaso" направи точно това, като представи новата си кола P72. Скромното име съпътства дизайн, в който няма нищо скромно.

Напротив, P72 е един от най-смелите и дръзки автомобили от много време насам изцяло заради своя външен вид. В колата са използвани елементи и щрихи от много класики на Ferrari, Spyker, Pagani, като всичко е съчетано така, че да направи автомобил, който не може да се сбърка никога.

De Tomaso P72 ще използва изцяло карбоново шаси, което е същото като на Apollo IE. Този хиперавтомобил също се отличава с дързък дизайн, но и доста голяма мощ. Засега обаче не е ясно дали същото ще се случи и при P72.

Компанията все още довършва разработката на P72. Окончателният двигател не е избран, очаква се той да бъде или V12, или V8. Цената на колата ще е около 750 000 евро.

Мисията на P72 няма да бъде максимална скорост или друг рекорд. Целта е просто колата да бъде една от най-красивите и с достатъчно адекватна мощ, за да е приятна и за шофиране. Интериорът ще обгръща в лукс и стил. Освен това ще бъдат произведени малко бройки, за да бъде и достатъчно ексклузивна.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.