В "Aston Martin" смятат идеята за напълно автономни автомобили за абсурдна

Pinterest LinkedIn +

Според изпълнителния директор на "Aston Martin" Анди Палмър идеята, че автомобилите ще станат напълно автономни в съвсем близко бъдеще, е абсурдна. По време на конференцията "Driving the Future" в Лондон Палмър критикува и други намерения на автомобилната индустрия, съобщава "Autocar".

Според него няма как колите да станат напълно автономни в рамките на неговия живот. "Освен ако това не става в изолирана геолокация, няма да има пълна автономия по начина, по който много хора си я представят. Идеята, че пълната автономния ще е масова в рамките на моя живот, е абсурдна. Ниво 5 е своеобразно кацане на Луната", смята Палмър.

Той критикува и политиката за електрическите автомобили. "Електрически коли са едно решение, не са панацея. Това, което ме вбесява, е, че се опитват да изберат един технологичен победител. Великобритания се опитва да води и да каже, че иска да е лидер при електрически коли, но истината е, че никой не знае каква ще е правилната технология за 20-30 години напред", казва Палмър.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.