Ръчните скорости се завръщат в новия Aston Martin Vantage

Pinterest LinkedIn +

Ръчните предавателни кутии са отдавна изчезнали сред скъпите спортни автомобили, но от "Aston Martin смятат, че е време това да се промени. Новото поколение на Vantage ще предлага именно ръчна кутия, съобщи компанията, цитирана от "Motor Authority".

Кутията ще е със 7 предавки в състезателна конфигурация. При нея първа предавка е встрани, за да може втора и трета да са една срещу друга. Това е по-удобно за състезателно шофиране, когато често се "слиза" до втора предавка при завоите.

Предавателната кутия ще направи дебют с лимитираната серия Vantage AMR в края на тази година. След това ще се предлага като алтернативна опция на 8-степенния автоматик и в стандартния Vantage.

Забавянето се дължи на факта, че двигателят, който Vantage ще използва, а именно 4-цилиндров туинтурбо V8 на Mercedes-AMG с 503 к.с., не е разработен за ръчна кутия. Това изисква допълнителни тестове, за да може да е сигурно, че всичко работи както трябва.

С ръчна кутия колата ще стига 100 км/ч от място за 3,9 секунди спрямо 3,6 сек. за автоматика. Максималната скорост ще е 313 км/ч и за двете версии на колата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.