И "Aston Martin" разработва SUV, обяви го за "най-красивия"

Pinterest LinkedIn +

"Aston Martin" е поредният производител на спортни автомобили, който се насочва към SUV сегмента. Компанията представи първи снимки на прототипа на модела, който се разработва в момента, съобщава "Automotive News Europe".

Автомобилът ще се казва DBX, а от "Aston" още от сега го определят като "най-красивия" на пазара. Компанията планира да започне продажбите на модела през 2020 г.

"Човек може да каже, че не е много висока летва да направиш SUV по-красив, но нашата кола е нещо прекрасно", коментира изпълнителният директор на "Aston Martin" Анди Палмър.

Според него колата е по-красива от конкурентни модели като Bentley Bentayga, защото не използва споделена платформа и е собствена разработка, докато повечето конкуренти споделят една и съща архитектура. Това позволява на "Aston" да направи "красиви пропорции" и да не се съобразява с други.

Макар от "Aston" да не дават много официални подробности за DBX, вече има и известни прогнози за автомобила. Очаква се цените му да започват от около 220 000 долара, а компанията се надява да продава по 3850 бройки на година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.