"Aston Martin" работи по трети хиперавтомобил за писта

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Aston Martin" обяви, че разработва трети хиперавтомобил и публикува предварителна рисунка на дизайна му. Засега той носи кодовото име 003. Той ще се появи през 2021 г. в ограничена серия от 500 броя.

"Aston Martin" вече предлага един хиперавтомобил - Valkyire, чието производство ще бъде ограничено до 150 броя и ще струва между 2 и 3 млн. лири, като доставките му започват следващата година.

След него ще се появи Valkyrie AMR Pro, който ще е още по-мощен спрямо стандартния Valkyire, който пък ще има двигател с над 1000 к.с.

003 ще е своеобразен конкурент на McLaren Senna. Това означава, че ще бъде насочен предимно към карането на писта, но ще може да се кара и по нормалните пътища, при това е замислен като ежедневен автомобил. Колата ще е с олекотена структура и ще е легална за пътищата по целия свят.

Очаква се 003 да използва V12 двигател с хибридна система, подобно на Valkyire. От "Aston Martin" засега запазват повечето подробности за колата в тайна.

Представянето на хиперавтомобили в ограничени бройки се превръща в популярен и доходоносен модел за повечето компании. Освен това от "Aston Martin" виждат в хиперавтомобилите и символ и компанията иска тези модели да създават нови стандарти на пазара и да пишат история.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.