"Aston Martin" ще направи легендарния DB5 на Джеймс Бонд

Pinterest LinkedIn +

Джеймс Бонд и "Aston Martin" винаги провокират взаимни асоциации при споменаването на едно от двете имена. Може би най-известният и любим Aston на Бонд е моделът DB5, който участва в цели шест филма от поредицата. DB5 е най-обичаният модел на "Aston" и като такъв е много, много скъп. А сега компанията ще го направи още по-скъп с нова, лимитирана серия, която е посветена изцяло на Бонд, съобщава "Bloomberg".

"Aston Martin" планира да пусне 25 бройки на DB5, които са точни копия на използвания от Бонд автомобил. Това означава, че в него ще има и "шпионски джаджи".

Автомобилът ще бъде разработен заедно с Крис Корбоулд, който е бил ръководител на специалните ефекти за осем филма на Бонд. Компанията планира доста забавни функции в колата, но засега потвърждава единствено, че тя ще има въртящи се регистрационни номера. Това със сигурност ще се "хареса" на пътните полицаи. Именно заради това автомобилите няма да са годни за пътя и ще могат да се карат само на частни трасета и на изложения.

Специалният DB5 ще е базиран на филма "Голдфингър" от 1964 г., когато в ролята на Бонд е Шон Конъри. Автомобилът ще бъде произведен с поредни номера, които следват оригиналната серия, и с технологии от 60-те.

Всички 25 бройки ще се предлагат само с оригиналната сребриста боя. Ще бъдат направени "леки подобрения" в качеството на изработката и надеждността на колата. Цената ѝ ще е 3,5 млн. долара за един брой. Това е по-евтино от самия оригинал на автомобила от филма, който през 2010 г. беше продаден на търг за 4,6 млн. долара.
Сподели.