Aston Martin представи "спортен автомобил за небесата"

Pinterest LinkedIn +

Бъдещето на автомобилите може да е във въздуха. След като Rolls-Royce представи свой проект за летящо такси, Aston Martin бързо отговори с концепция за "спортен автомобил за небесата", съобщава Reuters.

Превозното средство е електрически хибрид и има места за трима пътници. То се казва Volante Vision Concept и (ще) може да излита и каца вертикално. Максималната скорост ще е 322 км/ч. Компанията дава за пример, че тя ще може да стигне от центъра на Бирмингам до центъра на Лондон за около 30 минути.

"По същия начин, както имате Uber и Aston Martin в момента, ще имате Uber в небето, но и Aston Martin в небето", коментира Саймън Спроул от Aston Martin. Компанията не планира да участва в сегмента с летящите таксита. Вместо това Volante Vision Concept е насочен към най-богатите за тяхно лично притежание.

"Това съвсем ясно е луксозен продукт. Това е спортна кола за небесата, така че цената ще отразява това и със сигурност ще бъде седемцифрена сума".

Днес много спортни автомобили се опитват да имитират усещането като от изтребител. Същото ще прави и Volante Vision. И макар Aston Martin да определи Rolls Royce като "древна Гърция", двете компании всъщност си сътрудничат в този проект, като Rolls Royce осигурява двигателите.

Предвижда се Volante Vision да има и автономни функции и да може да лети самостоятелно с помощта на изкуствен интелект. Засега Aston Martin не е посочила срок, за който планира да превърне концепцията в реалност.
Сподели.