Компанията "Aston Martin" е почти готова със SUV-а си DBX

Pinterest LinkedIn +

"Aston Martin" ще е поредният производител на спортни автомобили, който се насочва към SUV моделите. Компанията е почти готова със своя DBX и вече е започнала производството на първите пробни бройки на колата, съобщава "Autocar".

Готов е и новият завод в Уелс, в който ще се произвежда именно DBX. Колата в момента е във финален етап на тестовете и пробните бройки са в почти завършен вид. Все още те са със сериозен камуфлаж, за да скриват дизайна на колата.

"Aston Martin" ще направи официалното представяне на DBX по-късно тази година. Първите бройки ще бъдат доставени на клиентите в началото на следващата година.

DBX ще се стреми да комбинира високо ниво на лукс с издръжливостта, която се очаква от SUV моделите, казват от компанията. DBX ще използва 4-литров V8 туинтурбо двигател, който е взет от Mercedes AMG. Той ще развива около 500 к.с. Очаква се постепенно DBX да бъде предложен и с други двигатели, включително и хибрид.

DBX ще е директен конкурент на Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, бъдещия SUV на "Ferrari" и т. н. В "Aston" имат големи очаквания към модела си и дори очакват той да стане най-продаваното предложение на марката.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.