Милена: Куклата Мици е нагла и куха пикла, която заслужава плесник зад врата

Pinterest LinkedIn +

Рок дамата на България Милена Славова се завърна ударно на родната музикална сцена с песента "Куклата Мици". Дни след като дебютира в радиоефира, парчето успя да оглави класациите, а феновете на Милена останаха спокойни, че певицата отново е вярна на стила си.

Песента, представена чрез проекта за авторска музика Music Space, е записана в новото Студио Токсити и е копродукция на Милена и Токсити Рекърдс.

Но коя всъщност е куклата Мици и защo я възпя разкри пред Avtora.com самата Милена Славова.

Любомила Бучинска: Съществува ли наистина куклата Мици?

Милена Славова: Куклата Мици е прототип на моята най-омразна кукла Барби. И за съжаление в България се навъдиха страшно много жени, които се опитват да бъдат нейн клонинг. Те са от този тип жени, които ако имат 10 000 евро ще ги дадат за силикон, за уста и прически, вместо за образование. И точно затова направих тази песен.

.: А защо избра името Мици - заради добрата рима с... или?

Милена Славова: Защото много ми харесва как звучи. Така ми дойде изведнъж. Не знам - изкочи ми в съзнанието. Първо дойде Мици, после - цици и така някак се навързаха нещата... Всичко си дойде в комплект. Не съм търсила целенасочено име, което да подхожда на цици. Просто от само себе си дойде текстът, като пратка.


.: Само български феномен ли е Мици или се среща и по други ширини?

Милена Славова: Аз мога да кажа за Англия например. Вече са ми доста добре познати британците, от гледна точка кой как понася куклата Барби и въпросните "феи", които са много на мода в момента. Там те ги виждат с други очи - феите, тези кукли Барби - те са прототип на нещо добро, хубаво и имат положителна енергия.

Докато тук нещата стоят по друг начин. Нали знаеш, че един предмет винаги се разглежда от много гледни точки. У нас те са приели една смехотворна форма, защото всичко вече граничи с кич и пълно изкривяване. Хората имат финансови нужди и правят какво ли не,само и само за да изкарат някой лев. Затова и са стигнали до там - да подражават и копират една такава куха кукла.

.: Изцяло отрицателен образ ли е куклата Мици или все пак притежава и някакви положителни качества?

Милена Славова:
Куклата Мици, моята героиня в случая, е една нагла пикла, която е вечно малко чула недочула. И без да има никакъв житейски опит, тя има само претенции и иска глезотии. Даже в песента пея, че заслужава да й плеснеш един през врата - това е наказанието за такъв тип жена. За мен няма нищо положително в нея.

Всеки мислещ човек трябва с присмехулство да гледа на тези кукли, защото те са някаква плява общо взето.


.: Какво не успя да влезе в текста на песента?

Милена Славова: Много неща не успяха да влязат. Песента сега е с продължителност от 5.40 минути, а тогава щеше да е сигурно 12 часа. Мога да направя цял филм, даже сериал за нея, защото куклата Мици участва в най-различни ситуации.

Примерно тя се вози в скъпи коли и дори не си прави труда да изкара книжка, защото винаги си мечтае някой друг да я вози. Вътре слуша чалга на макс. Нахална е. Нагримирана е още от 6 сутринта и при това с тежък вечерен грим.

Куклата Мици е брутална - тя не съобразява облеклото си с местата, на които ходи, защото мисли, че винаги е център на вниманието. Както казах, тя е алчна за финанси и иска да има на разположение тонове пари. Такъв тип жена е тази кукла...

.: Какво ще представлява клипът към парчето?

Милена Славова: Не знам още точно какъв ще бъде клипът на Мици, но ми се струва, че трябва да бъде много саркастичен. Трябва от време на време някой да вкарва в час Мици, като я плесва здраво зад врата. Куклата трябва да е такава, че като я видят този тип женички, да виждат себе си в нея като огледален образ. Нещо такова трябва да бъде.

.: Ще чуем ли на живо песента на концерта на 28 ноември в зала "Универсиада"?

Милена Славова:
Да, разбира се. Песента стана вече страшен хит и навсякъде ни карат да я повтаряме и потретваме по клубовете. Странното е, че много хора за нула време я запомниха и я харесват страшно много.

Интервю: Любомила Бучинска

Сподели.