Мики Маус подкрепи гей месеца с шарени уши

Pinterest LinkedIn +

Развлекателните паркове на Дисни станаха още по-пъстри: от няколко дни феновете на Мики Маус могат да се сдобият с нови шапки с уши, обагрени в цветовете на дъгата.

Новият артикул, наречен "Мики Маус Дъга Любов" (Mickey Mouse Rainbow Love), се продава в парковете "Дисниленд" в Калифорния и Флорида. Той е създаден в подкрепа на Световния месец на гей гордостта (Gay Pride Month), за какъвто е обявен месец юни.

Говорител на "Дисни" уточни, че цветните шапка с уши засега могат да бъдат закупени само от развлекателните паркове на компанията и струват по 17 долара, съобщава "People".
Шапка с уши на Мики Маус

Дни след като беше пусната в продажба, ушатата шапка успя да подпали социалните мрежи. Мнозина вече се снимаха с нея и споделиха кадрите, но в доста от коментарите се прокраднаха и обвинения към световноизвестната компания, че не плаща достатъчно на работниците си.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.