"Дъмбо" на Дисни се връща на екран (видео)

Pinterest LinkedIn +

Един от най-ярките анимационни образи, появил се за първи път през 1941 година, се завръща на големия екран за нов живот в едноименната игрална продукция на "Дисни" – "Дъмбо". Филмът ще бъде заснет изцяло в Англия в студиата "Pinewood" и "Cardington".

За да бъде постигнат автентичен и въздействащ образ на Дъмбо, във филма ще се използват най-съвременни визуални ефекти. Несравнимият режисьор Тим Бъртън ("Алиса в Страната на чудесата", "Чарли и шоколадовата фабрика") за пореден път ще даде живот на любим герой и ще поднесе на зрителите една бляскава картина на цирковия свят с неговите тайни и необятни предели.

В новата адаптация на "Дисни" се разказва историята на Холт Фариер (Колин Фарел), бивш цирков артист, който намира живота си обърнат с главата надолу, връщайки се от войната. Собственикът на цирка Макс Медичи (Дани де Вито) вербува Холт да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище във вече замиращия цирк. Когато обаче децата на Холт (Паркър и Хобинс) разбират, че Дъмбо може да лети, убедителният предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън) и акробат на име Колет Маркант се захващат със задачата да превърнат странното дебелокожо създание в истинска звезда.

Творческият екип включва оператора Бен Дейвис ("Доктор Стрейндж", "Пазители на галактиката"), носителят на "Оскар" и дизайнер на продукцията Рик Хайнрикс ("Междузвездни войни: Последните джедаи", "Къщата на сенките") и дизайнерката на костюми и четирикратна носителка на "Оскар" Колийн Атууд ("Алиса в Страната на чудесата", "Фантастични животни и къде да ги намерим").

"Дъмбо" ще завладее сърцата на зрителите на 23 март 2019 година.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.