"Mercedes" спира производството на пикапа X-Class

Pinterest LinkedIn +

"Mercedes" спира производството на пикапа X-Class. Моделът трябваше да помогне на компанията да увеличи разнообразието от товарни автомобили и да не зависи само от вана Sprinter, съобщава "Automotive News Europe".

X-Class беше пуснат през 2017 г., като конкурент на Volkswagen Amarok, Ford Ranger и Toyota Hilux. Той е базиран на Nissan Navara с добавен лукс от "Mercedes".

Високата му цена обаче не се хареса на потребителите. За първата си година през 2018 г. продажбите в Европа, Австралия и Южна Африка са едва 16 700 броя. Около 10 000 са продадените бройки през първите 9 месеца на миналата година. Компанията така и не предложи модела в САЩ, където е най-големият пазар на пикапи.

"Mercedes" ще приема поръчки за X Class до 11-ти февруари т.г. Производството ще спре в края на май т.г., казват от компанията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.