"Mercedes" планира повече хибридни AMG модели

Pinterest LinkedIn +

"Mercedes" планира да предлага повече plug-in хибридни модели в гамата си от спортни предложения AMG. Така компанията се надява да намери по-добър баланс между очакванията на клиентите и по-строгите правила за емисиите, съобщава "Bloomberg".

Директорът по продажбите на "Mercedes" Брита Сеегер коментира, че през последните 18 месеца се наблюдава промяна в начина на мислене на все повече клиенти. Те стават по-отворени към идеята за електрически и хибридни коли.

А според ръководството на фирмата в хибридните AMG модели има голям потенциал. Те биха били по-щадящи за околната среда, а освен това производителността им може да бъде подобрена още повече.

Скоро компанията ще пусне хибридна версия на GT 4-Door Coupe. Тя ще използва plug-in хибридна система с V8 двигател. Обмисля се и хибрид на купето и на други версии. Реакциите на потребителите ще са от решаващо значение.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.