"Mercedes" ще представи електрически луксозен седан във Франкфурт

Pinterest LinkedIn +

Автосалонът във Франкфурт започва след по-малко от седмица и компаниите вече се надпреварват да привличат внимание към премиерите си. Сред тях е и "Mercedes," която публикува кадър на силуета на първия си изцяло електрически луксозен седан. 

Моделът вероятно ще се казва EQS - своеобразна електрическа версия на S-класата, но с още по-футуристичен дизайн. Серията EQ се използва за означаване на изцяло електрическите модели на "Mercedes".

Според компанията автомобилът е прототип и "поглед към не толкова далечното бъдеще". Колата ще е с 4 места, всяко с индивидуална седалка и много пространство в интериора.

Според данни на "Autocar" EQS ще има пробег от около 500 км с едно зареждане. Мощността ще е над 400 к.с., като ще идва от два електромотора - по един за всяка ос. Пред A"News Europe" обаче говорител на "Mercedes" определя информацията на "Autocar" като "спекулации".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.